fbpx
Linneservett dukning påsk

Helena dukar till påsk

Helena Resare Monsén är en av bylinens grundare, här delar hon med sig av sina bästa tips för en lyckad påskdukning.

När jag dukar till påsk tänker jag på att försöka göra det lite extra vårfint på bordet.

Grunden är alltid en vacker linneduk, ibland med bordstabletter på som för att ytterligare markera alla sittplatser. Nästa steg är att försöka komponera en härlig färgglad bukett i blomsterbutiken. Den kan gärna innehålla anemoner och ranunkler i starka färger.

Porslin väljer jag efter blommor men tänker också på att det ska passa laxen och den övriga påskmaten så att helhetsintrycket blir vackert även när vi äter.

Linneservetter känns festligt till påskdukningen. Jag har vackra servettringar i olika former så att alla får sin egen. På så sätt kan man återanvända sin tygservett några gånger tills den känns redo för tvätt.

För vår familj är alltid lökskalsäggen med på påskbordet. Man klär bara äggen i prassliga lökskal och rullar in dem i lite staniol som håller skalen på plats. Kokar som vanligt och sedan är det bara att packa upp. Det ena vackrare än det andra.

Share this post

Skriv och tryck enter för att starta sökningen

Varukorg

Du har inga produkter i varukorgen.

EUR Euro